وزیر بهداشت،‌درمان و آموزش پزشکی: كاهش تصدي‌گري همراه با تمركززدايي / اعتبار بخشي بيمارستان‌ها قابل واگذاري است PDF چاپ نامه الکترونیک

آقای دكتر هاشمي وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم تكريم و معارفه معاون درمان گفت: اگر بنا باشد تصدي‌گري كاهش يابد بايد همراه با تمركززدايي باشد. ایشان همچنین افزود: وقتي كار متمركز باشد بي‌ترديد دامان دانشگاه‌ها و مراكز غير وزارتخانه را مي‌گيرد بنابراين كارها را با قاطعيت و شفاف‌سازي به محيط واگذار مي‌كنيم.

ایشان با بيان اينكه اميدواريم شفاف‌سازي و تمركززدايي در حوزه درمان گسترش يابد گفت: طي شش ماه گذشته حدود 500 هزار نفر به اين وزارتخانه مراجعه كرده‌اند و عمده كار آنها مربوط به معاونت‌هاي آموزشي و درمان بوده است، بنابراين لازم است كاري كنيم كه حتي يك نفر هم براي آموزش به وزارتخانه مراجعه نكند.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين باره گفت: با قاطعيت با سازمان نظام پزشكي همكاري مي‌كنيم به شرط اين كه اين سازمان از حقوق مردم و حقوق صنف نيز دفاع كند.

آقای دكتر هاشمي گفت: گرفتن تعرفه‌گذاري بخش خصوصي از نظام پزشكي يك اشتباه تاكتيكي بود و باعث شرمندگي جامعه پزشكي است و انتظار آن است كه نظام پزشكي در دفاع از حقوق مردم تنها به رسيدگي به چند شكايت اكتفا نكند.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سودجويي برخي افراد كه صرفاً به سود و جيبشان فكر مي‌كنند، گفت: در اين زمينه برنامه‌هايي داريم كه در قالب اين برنامه‌ها بايد قيمت خدمات واقعي شود.

آقای دكتر هاشمي از ديگر اولويت‌هاي معاونت درمان به سطح‌بندي خدمات در نظام سلامت اشاره كرد و گفت: كشور ما غني و پولدار نيست، بايد بدانيم تا چه اندازه مي‌خواهيم از تكنولوژي استفاده كنيم.از طرفي بيمه‌ها در تامين منابع ناتوانند و گسترش دانشگاه‌ها بي‌حساب و كتاب است همين طور دانشجوي پزشكي دو برابر شده است و اين فارغ التحصيلان نيازمند بازار كار هستند، لذا لازم است كه سطح‌بندي خدمات با علم و كسب تجربه صورت گيرد و اين امر بايد تا دو سه ماه آينده اجرايي شود.

ایشان در ادامه به مقوله اعتباربخشي بيمارستان‌ها اشاره كرد و گفت: اعتباربخشي بيمارستان‌ها قابل واگذاري است و محتواي ارائه خدمات در اين زمينه بسيار مهم است.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با مشكلات نيروي انساني گفت: بسياري از مناطق محروم پزشك ندارند و در حال حاضر 2500 پزشك عمومي به ويژه براي فعاليت در مناطق محروم كم داريم و از مصوبه مجلس در تامين نيرو در مناطق محروم استفاده مي‌كنيم و بايد در اين زمينه نيازسنجي كنيم كه چه مقدار نيرو از پزشك در كشور نيازمنديم.

آقای دكتر هاشمي پيشگيري بر درمان را مقدم دانست و گفت: درمان، نيازمند بازنگري اساسي است. اگر بتوانيم قيمت خدمات را واقعي كنيم بسياري از خدمات در سراسر كشور قابليت واگذاري خواهد داشت.