وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: پیشبرد امور وزارتخانه بدون توسعه IT میسر نیست PDF چاپ نامه الکترونیک

آقای دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح «مرکز ملی داده های سلامت» این پروژه را بزرگترین طرح IT دولت در بخش سلامت دانست و گفت: استفاده از IT در دنیا روز بروز در حال گسترش است و یک وزارتخانه تخصصی مثل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشبرد امور خود چاره ای جز دستیابی به تکنولوژی های IT و بهره برداری از امکانات آن ندارد.

ایشان با ذکر اینکه خوشبختانه مردم با اجرای طرح هدفمندی و کارت سوخت و سیستم بانکی به طور کلی با مزایای IT آشنا شده اند، اظهار داشت: با راه اندازی این مرکز ملی به عنوان بزرگترین طرح فناوری اطلاعات دولت در بخش سلامت به ویژه در زمینه مالی، می توان برای راحتی مردم در زمینه انجام کارهایشان در بخش سلامت گام های مهمی در آینده برداشت.

آقای دکتر هاشمی تاکید کرد: این مرکز یکی از بزرگترین طرح های ملی و زیرساختی است که موجب توسعه خدمات الکترونیک دولت می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی در ادامه افزود: به رغم وجود متخصصان و نرم افزارهای مختلف برنامه ریزی در کشور متاسفانه هنوز در این زمینه خلأها و نقایص زیادی در کشور وجود دارد و عدم قدرشناسی و بهره برداری از متخصصان IT موجب جذب آنان در بهترین مراکز دنیا شده است.

ایشان اظهار داشت: ما حتی در مقایسه با کشورهای همسایه خودمان از کمترین آمارها در حوزه سلامت بی بهره ایم که امیدواریم با توسعه چنین مراکزی در سطح استان ها بتوانیم علاوه بر جمع آوری و بهره مندی از آمار و اطلاعات حوزه سلامت تصدی گری های غیرضروری وزارت بهداشت را نیز به نحو چشمگیری کاهش دهیم.

آقای دکتر هاشمی بر ضرورت بهره گیری از IT برای تأمین حقوق شهروندی مردم تأکید و تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت با آن همه گوناگونی مأموریت هایی که دارد در این زمینه از ما جلوتر است.

ایشان افزود: وقتی می توان خدمات را الکترونیک کرد، دلیلی ندارد مردم برای انجام یک کار کوچک از اقصی نقاط کشور به تهران یا از اقصی نقاط تهران به مرکز شهر مراجعه کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه این خدمات را حق مردم دانست و گفت: جالب اینست که نام ارائه این حقوق به مردم را گذاشته ایم «تکریم ارباب رجوع»!

ایشان با تأکید بر رسیدگی به زیرساخت های آی تی در استان ها برای محرومیت زدایی در این زمینه، گفت: راه اندازی یک سامانۀ یکپارچه IT  در کشور استان ها را نیز از محرومیت هایی که در این زمینه دارند نجات خواهد داد.

آقای دکتر هاشمی در پایان کمک گرفتن از بخش خصوصی بر کاهش تصدی گری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برخی از کارهای قابل واگذاری تأکید کرد.